Steun voor referendumverzoek

Steun het referendumverzoek over de woontorens!

De gemeente Leiden wil onder de projectnaam ‘LEAD: grootstedelijk wonen in Leiden’ drie woontorens tot een hoogte van 115 meterbouwen aan de Willem de Zwijgerlaan. De torens komen op de plek van de KPN/Monuta-gebouwen. Volgens de Hoogbouwvisie van de gemeente is de maximale bouwhoogte in Leiden 70 meter.

Een goed idee, of niet? Veel bewoners van Leiden-Noord hebben hun twijfels, en willen graag dat er een referendum komt over dit plan. Ze vragen alle Leidenaren daarom hun verzoek voor een referendum te steunen. Daarvoor zijn 5000 handtekeningen nodig.

Tot nu toe (zaterdag 18 mei) hebben 2400 Leidenaren de steunverklaring getekend. Op 26 mei moeten de benodigde 5000 handtekeningen binnen zijn.Lukt dat, dan bepaalt de gemeenteraad of er ook echt een referendum komt.

Steun het referendumverzoek!

Je kunt de steunverklaring online ondertekenen met je DigiD op de website www.leiden.nl/referendumverzoeklead. Op deze pagina vind je ook zeven locaties in de stad waar je je handtekening kunt zetten. Neem een identiteitsbewijs mee.

Malou van Hintum, secretaris Buurtvereniging De Put in de Oude Morsch